Page content

Toegepaste Conversationele Hypnose

Hoe je het beste uit je dagelijkse ontmoetingen kunt halen…EN

hoe je het meest effectieve conversationele hypnose-proces een natuurlijk onderdeel van je innerlijke besturingssysteem kunt maken……Zodat je het in bijna iedere situatie zult kunnen toepassen

Mensen hebben de neiging zich aangetrokken te voelen tot mensen die het beste in ze naar boven weten te brengen, en ze hiervoor te belonen. Daarom kun je het resultaat (hoewel dat misschien niet het juiste woord is) van correct toegepaste conversationele hypnose (geavanceerde communicatie) terugzien in het feit dat je een leven leeft waarin zo ongeveer iedereen die je langer dan een paar minuten ontmoet, min of meer automatisch eindigt als een bijzondere vriend, een cliënt, of iemand die op welke manier dan ook waarde aan je leven toevoegt (en natuurlijk waarde terug ontvangt).

Alle slimme communicators weten dat conversationele hypnose – mits op de goede manier toegepast – wonderen kan verrichten bij het naar buiten brengen van de ‘verborgen held’ in anderen. Conversationele hypnose maakt ook van jou iemand die een enorme energie kan overbrengen op alles wat mensen om je heen willen ondernemen. Die kwaliteit en waarde is moeilijk te overschatten.

Conversationele hypnose geeft mensen het gevoel dat wat de dagelijkse kleur van het leven ook is, dat het – met jouw hulp of facilitering – weer opgefleurd kan worden, en getransformeerd op manieren die het leven mooier maken, en weer de moeite waard. Zo iemand willen we allemaal wel in onze naaste omgeving hebben, toch?

Iemand die vraagt om onze betrokkenheid, die ervoor zorgt dat we een goed gevoel hebben over wat we bereikt hebben, iemand die iets in ons ziet wat we nog niet eerder hadden gezien, het ons zelf laat herontdekken, en ons vervolgens opnieuw laat kijken naar waar we allemaal toe in staat zijn.

Conversationele hypnose laat ons precies op die manier naar andere mensen toe overkomen. Simpel gezegd: conversationele hypnose – mits correct toegepast – zorgt ervoor dat je het ware potentieel in anderen naar boven kunt krijgen.

Maar:

Als je al voor kortere of langere tijd abonnee of klant bent van de NLP Life Academy, dan weet je ongetwijfeld al meer over conversationele hypnose dan de meeste mensen.

Het praktische doel van de Toegepaste Conversationele Hypnose Training is voor mij het volledig in kaart brengen en demonstreren van de kritische factoren van en essentiële voorwaarden voor het toepassen van interactieve en effectieve conversationele hypnose.

Trouwens…

Raad eens wat ik in de loop der jaren heb gemerkt? En raad eens wat mijn ‘close up’ observaties van de praktijksessies van conversationele hypnose tijdens mijn 12-daagse conversationele hypnose MASTERY opleiding bevestigen?

Dit:

Als conversationele hypnose ‘afdwaalt’ of iemand sowieso niet in het gesprek trekt, dan ligt dat 9 van de 10 keer niet aan de persoon die de conversationele hypnose gebruikt, en (meestal) ook niet aan de toepassing van de conversationele hypnose-technieken (al is er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering), maar… Waar het in het overgrote deel van de gevallen verkeerd gaat (meteen, of iets verder in het gesprek), is in de startfase van conversationele hypnose. En die startfase is (in figuurlijke zin)…

De vruchtbare grond van waaruit conversationele hypnose groeit en bloeit

Dus:

Je leert in de training:

Kritische startfases voor effectieve conversationele hypnose

De training Toegepaste Conversationele Hypnose richt zich op de essentiële startfases die je met iemand moet doorlopen als je de juiste ‘omgeving’ (of context) wilt creëren om conversationele hypnose effectief te laten zijn en tot de resultaten te laten leiden waar je naar op zoek bent.

Natuurlijk, als je al een goede relatie met iemand hebt, dan kun je de essentiële startfases snel doorlopen en snel verdergaan met conversationele hypnose. Maar… je zult tóch die essentiële startfases moeten doorlopen.

In het geval je nog géén relatie hebt met de persoon met wie je conversationele hypnose wilt gebruiken, dan is het nóg belangrijker (van fundamenteel belang zelfs) om eerst, en uitgebreider, de startfases te doorlopen.

Dus, hoe dan ook, of je iemand nou al heel goed kent of niet, je moet de startfases doorlopen om conversationele hypnose toe te kunnen passen. De enige variabele hierin is hoe veel tijd je moet besteden aan het ontwikkelen en verdiepen van de startfases.

Nogmaals, de grootste fout die ik mensen bij conversationele hypnose zie maken, is dat ze proberen vanuit een eerste ontmoeting meteen over te gaan op volledige conversationele hypnose. En dat kán gewoon niet zonder eerst de startfases in de juiste volgorde en met de juiste intensiteit te doorlopen.

Anders gezegd…

Je kunt niet duiken in ondiep water

Het maakt niet uit hoe technisch perfect of ervaren je bent als duiker – als je in ondiep water duikt, zul je je hoofd stoten. Daarom moet je de startfases zien als een overgang van ondiep naar dieper water, waar je kunt beginnen met duiken met de krachtigste tools en technieken van conversationele hypnose. Nu we het toch over krachtige tools en technieken van conversationele hypnose hebben – je moet natuurlijk wél heel goed zijn in de toepassing ervan en je heel bewust zijn van wanneer en hoe je ze moet toepassen om het beste effect te bereiken.

En daarom…

Leer je ook de beste tools en technieken om conversationele hypnose toe te passen

Het volgende onderdeel zal inzoomen op de beste tools en technieken die je kunt gebruiken bij conversationele hypnose, en bevat demonstraties voor verschillende doeleinden. Zonder al te diep in te gaan op de verschillende tools, technieken en verschillende nuances in de toepassing ervan, volgen hier een aantal gebieden waar we meer in gaan duiken en meer over te weten gaan komen:

  • Het verschil tussen actieve en passieve conversationele hypnose en wanneer en waarom je deze het beste kunt inzetten
  • De conversationele herlevingstechniek Conversational Revivification Technique (CRT) om gebruik te maken van en op zoek te gaan naar bronnen in iemand waar je overheen hebt gekeken
  • De toekomstige herinneringstechniek waarbij je een toekomstige herinnering in iemand creëert, die ze een heel realistisch gevoel geeft van een vernieuwde en betere toekomstige ervaring. Zie ze als een manier om iemands onbewuste geest te formatteren en het zo makkelijker te maken voor ze om iets zinvols en belangrijks te realiseren
  • Pre-identiteit en iemands identiteitsconcept veranderen zodat ze nieuwe kracht ervaren en bereid zijn om dingen te doen die tot dat moment buiten hun bereik lagen.

Natuurlijk worden alle tools en technieken (inclusief die hierboven genoemd) uitgebreid toegelicht en, belangrijker nog, gedemonstreerd (op de strategisch meest praktische manier) in de live training.

En bovendien…

Krijg je ook de kans om ze zelf te oefenen en een antwoord te krijgen op al je praktische vragen

Je leert ook de Belangrijke tools en technieken

Het volgende onderdeel in de live training gaat over het gebruik van conversationele hypnose om transformaties of veranderingen te bereiken. Als je een coach bent of een hypnotherapeut, op welke manier dan ook, dan zal dot onderdeel voor jou alle aspecten van conversationele hypnose bij elkaar brengen die kunnen leiden tot een diepgaande transformatie en veranderingen in andere mensen. Maar zelfs als je geen coach of therapeut bent, dan zal dit onderdeel nog stééds ontzettend waardevol zijn en inzicht bieden, omdat je conversationele hypnose (en andere hiermee geassocieerde hypnotische modellen – zoals de Hero Fuel Method, het PCAT-model en het GROW-model) in de praktijk zult zien, leren en uitvoeren op manieren die ervoor zorgen dat de mogelijkheden en het ware potentieel van conversationele hypnose echt zichtbaar worden.

Je weet nooit wanneer je een aantal van de transformatie- en verandering conversationele hypnose-modellen zult willen toepassen voor hogere doelen, bij vrienden of familie. Hoe dan ook, als je weet hoe je conversationele hypnose kunt toepassen als transformatie of verandering…

Dan zul je ook automatisch flexibeler en handiger worden in het gebruik van conversationele hypnose en iedere soort situatie.

En dat zijn vaardigheden en flexibiliteiten die je áltijd tot je beschikking zult hebben.

Weet je, jaren geleden, toen ik voor het eerst begon met mijn eigen hypnotherapie-praktijk, wilde ik té graag bewijzen wat ik voor mensen kon doen. Het enige dat ik kon bewijzen was dat mijn manier van communiceren mensen wegjaagde.

Wat opviel, was dat toen ik overging op een meer conversationele hypnose-stijl van communicatie, het tegenovergestelde gebeurde: mensen waren blij met de mogelijkheid om met me samen te werken. Het enige dat anders was, was mijn manier van communiceren.

Ik ben van een actieve vorm van uitleggen wat ik kon, overgegaan naar een passievere conversationele hypnose-stijl. En de mensen die er eerst voor terugschrokken om van mijn diensten gebruik te maken, grepen nu hun kans om met mij samen te werken en waren blij dat ze ‘me hadden gevonden’. Terwijl ik niet deed aan traditioneel verkopen, of aan uitleggen of presentaties deed.

Waar ik naartoe wil, is dat conversationele hypnose een groot probleem oplost voor iedereen die zich niet op zijn gemak voelt bij traditionele salesmethodes. Conversationele hypnose is ook perfect als het je niet goed lukt uit te leggen wat je doet, of welke waarde je toevoegt, op een manier die ervoor zorgt dat anderen gemotiveerd raken om met jou te werken.

Beter nog:

Als het je lukt om conversationele hypnose toe te passen op een inspirerende en invloedrijke manier (en daar draait het om in de live training)…

Dan zul je zien dat je heel weinig kunt zeggen, en toch méér resultaat bereikt, dan welke verkoop- of verteltechniek dan ook

Perfect dus als je het niet prettig vindt om je in ongemakkelijke situaties te bevinden, of het niet prettig vindt om je waarde aan andere mensen te moeten uitleggen.

Je verlaat je de training met een goed begrip en bewustzijn van hoe en wanneer je conversationele hypnose kunt gebruiken om het beste effect te bereiken. Je zult ook weten hoe de specifieke conversationele hypnosetools en –technieken kunt toepassen om tot een succesvol resultaat te komen in allerlei soorten alledaagse ontmoetingen.

Kort samengevat: hierop focussen we in de live training:

1     De kritische startfases voor effectieve conversationele hypnose

2     Belangrijke tools en technieken om conversationele hypnose toe te passen

3     Conversationele hypnose voor transformatie en verandering

Je kunt echt nog jaren aanmodderen en soms wel, soms niet resultaat boeken met conversationele hypnose, en je afvragen waarom het soms wel werkt, en soms niet, of…

Je kunt het allemaal duidelijk op een rijtje krijgen bij de nieuwe toegepaste conversationele hypnose live training

Dat maakt het hoe dan ook een stuk makkelijker voor je in de toekomst! En weet je wat nog het beste is?

Niet goed geld terug

Je kunt de eerste dag (van de drie) van de live training bijwonen voordat je besluit of deze training iets voor je is. Mocht je aan het einde van de eerste dag besluiten dat het niets voor jou is (om welke reden dan ook), laat dat dan iemand van de staff weten en dan krijg je het volledige bedrag terug.

Tijden en Locatie:

dinsdag 20 november 2018

09:30 – ontvangst met koffie en thee
10:00 – binnenkomst zaal en aanvang training deel 1
11:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
12:00 – aanvang training deel 2
13:00 – lunch (exclusief)
14:00 – aanvang training deel 3
15:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
16:00 – aanvang training deel 4
17:00 – afronding

woensdag 21 november 2018

09:30 – ontvangst met koffie en thee
10:00 – binnenkomst zaal en aanvang training deel 1
11:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
12:00 – aanvang training deel 2
13:00 – lunch (exclusief)
14:00 – aanvang training deel 3
15:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
16:00 – aanvang training deel 4
17:00 – afronding

donderdag 22 november 2018

09:30 – ontvangst met koffie en thee
10:00 – binnenkomst zaal en aanvang training deel 1
11:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
12:00 – aanvang training deel 2
13:00 – lunch (exclusief)
14:00 – aanvang training deel 3
15:30 – pauze (inclusief koffie en thee)
16:00 – aanvang training deel 4
17:00 – afronding

14740286153_5dc520be69_b

Locatie:

NLP Life Academy
Bleijenburg 29
2511 VC Den Haag

Investering:

Waarde 997 euro

Nu tijdelijk vandaag voor de Early Bird voor slechts 397 euro

Tijd voor actie:

Ja, ik wil me aanmelden voor het trainingsprogramma!

Startmogelijkheid:

20,21,22 november 2018

Klik gerust eens door onze categorieën heen: